Za decu ! -“Srbi za Srbe“ prikupili 1,5 miliona evra sirom sveta

0

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe prikupila je pocetkom juna 1,5 miliona evra donacija sa kojima je do sada obezbedjena vredna pomoc za 1,600 socijalno ugrozenih porodica koje zajedno broje vise od 11,000 dece sirom Balkana.

Uz prepoznatljiv slogan “Deca su nasa buducnost“, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe od 2005. godine okuplja preko 10.000 clanova i donatora iz Srbije, regiona i sveta koji neumorno, iz meseca u mesec, obilaze i dopremaju vrednu humanitarnu i ekonomsku pomoc za socijalno ugrozene porodice sirom Balkana. Za svoj dobrotvorni rad, organizacija je odlikovana Ordenom Svetog Save na Vidovdan 2015. godine od strane Srpske pravoslavne crkve.

Upravo zahvaljujuci brojnim donatorima iz celog sveta, veliki broj porodica danas zivi u svojim toplim domovima, deca spavaju u novim krevetima, hranu sa svojih njiva i plastenika pripremaju na novim sporetima, imaju kupatila, belu tehniku, struju, vodu, krovovi vise ne prokisnjavaju. Mnogo je dece koja su po prvi put dobila svoju sobu, radni sto, plakar, igracku ili kompjuter. Mnogo je roditelja koji danas imaju mogucnost da svojoj deci obezbede casu svezeg kravljeg, ovcijeg ili kozjeg mleka, koriste traktore sa prikljucima uz pomoc kojih obraduju zemlju i time zaraduju za svoju porodicu.

Pored direktne materijalne pomoci porodicama, u vise navrata pomoc je pruzana i narodnim kuhinjama, ambulantama, porodilistima i bolnicama, vrticima, osnovnim i srednjim skolama i drugim institucijama koje svakodnevno brinu o zdravlju i obrazovanju dece.

Pored Srbije, organizacija prikuplja donacije kroz svoje zvanicno registrovane ogranke u Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Svajcarskoj, Nemackoj, SAD i Kanadi. Na svom zvanicnom sajtu www.srbizasrbe.org organizacija svakodnevno azurira liste donatora, javno prikazuje stanje na bankovnim racunima svih ogranaka, i postavlja detaljne izvestaje o porodicama koje su dobile pomoc. Takode, organizacija Srbi za Srbe pokrenula je i humanitarni SMS broj u Srbiji 7763 putem kojeg je do sada prikupljeno preko 3 miliona dinara vredne pomoci socijalno ugrozenim porodicama.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe ce zajedno sa srodnim organizacijama, Srpskom pravoslavnom crkvom, medijima i brojnim donatorima i prijateljima sirom sveta da nastavi sa vrednim humanitarnim radom za dobrobit socijalno ugrozenih porodica i njihove dece sirom Balkana.

Ostavite svoje mišljenje